Tatlı Krizine Son! I Çikolatalı Kabaklı Ketojenik Kek Tarifi

  • Görüntüleme
    663

Beslenme Koçu Çılga Turan ile Defya mutfağında sizlere çikolatalı ve kabaklı ketojenik kek tarifi hazırladık. Çılga Turan’ın, Blendtec Twister Hazne ve Blendtec Blender 650 ve Lurch Tambur Rende kullanarak hazırladığı bu ketojenik tatlıya bayılacaksınız!

Yapılışı: Kabaklarımızı Lurch Kollu Tambur Rende ile doğruyoruz ve rendelediğimiz kabakları çıkan fazla sudan arındırmak için bir havlu veya peçeteye sarıyoruz. Kuru malzemelerimizi bir kasede iyice karıştırıp bütün malzemelerin iç içe geçtiğine emin oluyoruz. Diğer tüm ıslak malzemeleri Twister Jar Hazne’nin içerisinde ipeksi bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. Islak malzemelere, kuru malzemeleri ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz. Ardından kabaklarımızı ekliyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz. Opsiyonel olarak içerisine çikolata parçalarını ya da ek olarak eklemek istediğiniz bir kuruyemiş varsa onu ekliyoruz. Yağlı kağıt ile kapladığımız kek kalıbına hamurumuzu eşitçe döküp önceden ısıttığımız 175°C’lik fırında 50-60 dk pişiriyoruz. 45 dk’dan sonra kekimizin üzerini folyo ile kaplıyoruz. Bu arada bütün sos malzemelerini Twister Hazne’de kremamsı bir doku elde edene kadar karıştırıyoruz ve soğumuş kekimizin üzerine dökerek kekimizin servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Kuru Malzemeler

Islak Malzemeler

Ketojenik Çikolata Kaplama için Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X